RABARBERCHUTNEY

Det gäller att passa på att använda rabarbern medan den är fin! En och annan paj och kaka har det blivit i år och såklart rabarberkräm. (Den ska vara med risgryn i, precis som mamma alltid gjorde!)

Nu har jag passat att koka chutney. Den går jättebra att frysa in.

Tidigare har jag använt färska aprikoser men i år tog jag torkade. Det blev precis lika bra men var mycket smidigare.

Det här har jag använt:

2,5 liter rabarber, skurna i ganska små bitar

2 rödlökar

150 g torkade aprikoser (hackade)

4-5 dl vatten

Blanda i en stor gryta och koka ca tio minuter. Det ska vara lite vatten på botten, fyll på om det behövs mer.

Tillsätt sedan:

1 msk ättika 24%

7 dl socker

2 tsk ingefära, torkad

1,5 msk curry

1 msk salt

torkad chili, valfri mängd

Koka tills all rabarber har blivit mjuk och chutney är krämig i konsistensen. Jag tror att det tog drygt 30 minuter.

Låt den svalna. Jag vet inte riktigt hur länge den håller sig i kylskåpet så jag fryser alltid in den i lagom ”portioner”.

Jag brukar använda chutneyn till en sås som passar perfekt till grillat kött. Då blandar jag ungefär lika delar chutney och turkisk yoghurt och kryddar ev lite extra.

Enkelt och gott!

Anette

Vill du ge en kommentar? Fyll i nedan