Igår bjöd Marcus på kvällsmat. Jag såg att våffeljärnet var igång så jag trodde att det skulle bli våfflor. Men jag hade fel! Det fanns ingen våffelsmet att hälla i järnet, det enda som fanns var riven potatis.
Det blev alltså rårakor. Väldigt gott!
Det enda som behövs är potatis och lite smör.
Skala potatisen (Belana) och riv den på den grova sidan av rivjärnet.
Lägg den i ett durkslag så att lite vätska rinner av.

Värm våffeljärnet och pensla med lite smör.
Lägg i en rejäl hög med riven potatis och tryck ihop järnet.

Grädda tills de har fått lite färg och blivit knapriga i kanterna.
Man behöver pensla på lite smör till varje råraka.

Ät och njut!
Jag tycker att det blir klart bättre att göra dem i våffeljärnet än att göra dem på spisen.
Jag har testat att göra raggmunk i våffeljärn och det blir också bra.
Anette