Rabarberkladdkaka med pajsmulor

Jag testade ett nytt recept på rabarberkaka förra helgen och jag har redan hunnit göra den en gång till. Alltså var det ett bra recept!

Det gäller ju också att passa på medan rabarbern fortfarande är fin.

Så här gjorde jag (det blir ju nästan alltid lite egna ändringar…)

Fyllning

275 g rabarber, skurna i smala bitar

3 msk strösocker

1 1/2 msk potatismjöl

Kardemumma, vet inte exakt mängd

Pajsmulor

2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1 nypa salt

100 g smör eller margarin

Smet

150 g smör eller margarin

2 1/2 dl strösocker

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

3 stora ägg

2 dl vetemjöl

Kardemumma att strö över smeten

Börja med rabarbern.

Skiva den tunt och lägg den i en skål. Strö över socker, potatismjöl och kardemumma. Jag tycker att det är gott med kardemumma ihop med rabarber så jag tar ganska mycket. Blanda runt och låt stå. Rör om några gånger.

Gör sedan pajsmulorna. Blanda de torra ingredienserna och finfördela sedan fettet i mjölblandningen. Det ska bli en smuldeg.

Sedan är det dags att göra smeten. Smält fettet i en gryta som är tillräckligt stor för att blanda smeten i. Smörj och bröda en form med löstagbar kant. Min är 24 cm i diameter.

Blanda i övriga ingredienser i grytan.

Häll smeten i formen.

Lägg i rabarbern, det är ganska mycket rabarber så det täcker det mesta av smeten. Strö över kardemumma.

Lägg pajsmulorna ovanpå.

Grädda i 180 grader i 40 minuter.

Servera med vispad grädde.

Vi har ätit den antingen lite ljummen eller helt kall och det är lika gott vilket som.

Anette

Vill du ge en kommentar? Fyll i nedan